Koelcel naar voedselbank Delft, uitdeelpunt Pijnacker

Enige tijd geleden ontving ik van Zonta Den Haag een telefoontje: ”kunnen jullie als Voedselbank Pijnacker“ nog een koelcel (diepte 160, lengte 320 en hoogte 215) gebruiken?” Ik kan mij voorstellen dat menig lezer ondertussen de wenkbrauwen gefronst heeft.  Wat is Zonta en wat moet de Voedselbank Delft, uitdeelpunt Pijnacker met zo’n kolossale koelcel uit Den Haag?

De koelcel was bedoeld voor een maatschappelijk project, dat helaas kort na de levering, niet van de grond bleek te komen.  Ondertussen lag deze koelcel, bijna nog ” in het plastic” al enkele jaren opgeslagen ergens Den Haag.

In de maand juni van het vorig jaar was ik door één van de leden van Zonta Den Haag, overigens woonachtig in Pijnacker gevraagd om bij Zonta Den Haag een lezing over de Voedselbank te houden. Op die manier was het contact gelegd tussen de Voedselbank Pijnacker en Zonta Den Haag. De leden van Zonta Den Haag hadden na de lezing bedacht dat het misschien mogelijk was dat de Voedselbank Pijnacker de eerder genoemde koelcel zou kunnen gebruiken. Echter, iedereen die ons huidige uitdeelpunt “De Poort” naast kerkelijk Centrum de Acker kent, waar we overigens erg blij mee zijn, weet dat daar weinig ruimte is om spullen op te slaan.  Overigens is de Voedselbank Pijnacker alleen maar een uitdeelpunt van de Voedselbank Delft. Op de Schieweg in Delft, waar de Voedselbank gevestigd is komen alle artikelen van ”alle grootgrutters” etc. binnen en daarvandaan worden de artikelen gedistribueerd over alle uitdeelpunten, waaronder Pijnacker. Eén telefoontje daarna vanuit Pijnacker naar de Voedselbank Delft over de koelcel heeft er dan ook voor gezorgd dat op donderdagmorgen 4 februari jl. de aldaar ondertussen geïnstalleerde koelcel officieel kon worden overgedragen van Zonta Den Haag aan de Voedselbank Delft. Zonta Den Haag is erg blij dat de koelcel nu toch een hele goede maatschappelijke plek heeft gekregen.  Zonta Den Haag is een van de 20 Zonta Clubs in Nederland, met totaal ruim 500 leden.

Zonta Den Haag, nogmaals heel hartelijk dank dat jullie aan de Voedselbank gedacht hebben!

Pijnacker, Lida Gierveld, coördinator Voedselbank Delft, uitdeelpunt Pijnacker.