Zonta handbagsale groot succes

De Handbag sale van zondag 25 november 2018 was een groot succes.

‘Het loopt als een tierelier’, vertelt organisator Marion Bootsma van Zonta. ‘We hebben al ruim 800 tassen verkocht. Er zijn vrouwen met 4 of 5 exemplaren de deur uitgegaan.’ De tassen, sommige van chique merken als Louis Vuitton, Prada en Michael Kors, vlogen de deur uit. Maar er zijn ook merkloze of tweedehands tassen te koop. De opbrengt gaat naar de telefoonlijn ‘Hear My Voice’, een hulplijn voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld. De verkoop is niet voor niets zondag; Het is de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, een campagne georganiseerd door de Verenigde Naties.

Velen vrouwen hebben hun geliefde tas gedoneerd ten bate van Hear my Voice. Dit is een landelijke, gratis telefoonlijn waar slachtoffers van huiselijk geweld hun verhaal anoniem kunnen vertellen aan een lotgenote; iemand die hen begrijpt, die luistert en niet oordeelt omdat zij uit ervaring weet wat huiselijk geweld is.

Op maandag 4 februari 2019 overhandigde Marion Bootsma namens Zonta de cheque aan de lotgenoten van Hear my Voice. Veel vrouwen hebben hun tassen gedoneerd en Zonta heeft ruim 800 tassen verkocht. Met dit mooie resultaat krijgt Hear my voice maar liefst € 9.562,- voor de aanschaf van telefoons en het trainen van vrijwilligers. Er wordt ook een informatiepakket ontwikkeld voor huisartsen.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Dat komt neer op een miljard vrouwen en meisjes. In Nederland is het aantal slachtoffers ook schrikbarend hoog; 45 procent van de vrouwen en meisjes hier krijgt met geweld te maken. Zonta werkt aan de verbetering van de status van vrouwen en vraagt aandacht voor het
voorkomen van geweld met de campagne Zonta says no to violence.

Hear My Voice is een gratis telefoonlijn waar slachtoffers van huiselijk geweld hun verhaal anoniem kunnen vertellen aan een lotgenote. Iemand die hen begrijpt, die luistert en niet oordeelt omdat zij uit ervaring weet wat huiselijk geweld is én hoe moeilijk het is om daar over te praten.
Hear my voice is bereikbaar voor vrouwen én mannen op 0800 – 3200032 of 0800-yvoice. Op https://www.hear-my-voice.nl/ staat meer informatie over deze gratis telefoonlijn.

Handbagsale van Zonta werd druk bezocht